Back to Question Center
0

Wiki Kanggo Neurons - Semalt Expert

1 answers:

Ing artikel iki, Oliver King, 8 Semalt Customer Success Manager, bakal menehi pitutur marang kowe carane akeh informasi bisa diowahi dadi neuron Wikipedia (Wiki). Para ilmuwan lan tenaga kesehatan wis ngumpulake data babagan mayuta-yuta milyar neuron ing otak kita, lan akeh sing nggunakake data kanggo nggawe Wiki sing sejen kanggo neuron. Situs web, NeuroElectro, mbantu ngancikake riset riset neuroscience lan nyedhiyakake sumber daya terpusat kanggo ngumpulake lan mbandingaken data fungsi neuronal. Gambaran data iki mung kasedhiya ing Journal of Neurophysiology. Neuron kita dibagi dadi luwih saka 250 jinis sing adhedhasar fitur fisik lan fungsi. Para peneliti wis sinau sifat-sifat lan fungsi-fungsi saka macem-macem jenis neuron kanggo taun, lan data sing kasil nyebar liwat ratusan nganti ewu kertas ilmiah lan artikel ilmiah. Peneliti Carnegie Mellon University bubar nguripake data lan nyoba ngatur data nganggo cara sing luwih apik. Nathan Urban saka departemen BrainHubSM ngandhakake yen yen sampeyan pengin mbangun otak, sampeyan kudu ngerti apa bagean sing paling akeh digunakake. Kita ngerti meh kabeh babagan neuron lan bagian saka otak sing saiki, nanging ora pati ngerti babagan fungsi lan sifat sing rinci. Kanggo nyepetake pangerten saka neuron, kita kudu nemtokake cara fungsi lan sifat apa.

Nglumpukake, nambah lan nambah

Tripathy saka Universitas British Columbia nglumpukake lan ndandani data kanggo macem-macem neuron. Dheweke banjur nerbitake data ing blog pribadine. Minangka data sing dikumpulake nggunakake pertambangan teks, sawetara peneliti nemokake yen ana kesalahan lan kudu didandani sanalika bisa. Tripathy lan anggota klompok nyatakake data kasebut nanging ora nggawe mekanisme sing bisa nyegah pangguna ngowahi situs web.

kejutan neuron

Situs web iki mbantu peneliti nemokake kelompok neuron sing nduweni sipat fisiologis sing padha lan menehi pemahaman sing luwih apik babagan fungsi neuron. Contone, yen sawijining ilmuwan nemokake yen neuron ing neokorteks otak kita dipecat, bisa uga katon ing neuron liya lan mesthekake yen tumindak becik. Kanthi katrangan kasebut, akèh makalah riset ditulis, lan hipotesis anyar wis dibangun. Kanggo ngerti carane neuroelectro.org bisa digunakake, sawetara ilmuwan wis mbandhingake data electrophysiological luwih saka telung puluh jenis neuron sing uga diajak ngobrol babagan macem-macem literatur. Iku kalebu neuron pyramidal ing hippocampus, sing tanggung jawab kanggo memori kita, lan neuron dopamine saka midbrain, sing tanggung jawab kanggo kecanduan lan prilaku kita. Institut Nasional Mupanget, Program Peningkatan Riset Universal Persemakmuran Pennsylvania, lan National Science Foundation nyengkuyung dokumen kasebut.

Diterbitake makalah

Shreejoy J. Tripathy nyambut damel ing laboratorium Urban lan lulus saking Universitas Pittsburgh Center kangge Program Neural Dasar Kognisi (CNBC) ing Computation Neural. Panjenenganipun milih langkung saking 10.000 lembar ingkang dipublikasi, ingkang nggabungaken data fisiologis ingkang nedahaken cara neuron nanggapi input ingkang beda. Dheweke nggawe algoritma teks-pertambangan kanthi wicaksana kanggo maca kabeh makalah. Piranti lunak iki kasil nemtokake proporsi neuron lan njupuk informasi babagan cara eksperimen rampung.

November 29, 2017
Wiki Kanggo Neurons - Semalt Expert
Reply