Back to Question Center
0

Stop Duplicating! - Kaweruh Kanggo Duplikat Konten Miturut Khachaturyan Nataliya, Semalt Content Strategist

1 answers:

Bing, Yahoo, Google lan liyane search engine s ora kaya duplikat isi. Isi duplikat utawa disalin tegese artikel lan teks sing padha ditampilake ing macem-macem situs web ing internet. Akibaté, mesin telusur ora entuk gagasan sing situs web nerbitake isi asline lan pangkat situs web utawa blog. Sampeyan bisa ngrusak ranking kaca web sing beda-beda, nalika wong-wong wis miwiti situs web e-commerce lan ngubungake versi sing beda ing isi sing padha. Sampeyan bisa mbandhingake isi duplikat kanggo kualitas amarga bisa nyebabake masalah minangka pirang-pirang salinan teks utawa artikel sing padha ana ing macem-macem situs web.

Khachaturyan Nataliya, Semalt Strategi Konten, njelasake yen minangka pembaca, sampeyan ora bakal seneng situs sing beda-beda posting sing padha maneh lan maneh. Malah mesin telusur ora kaya situs web lan blog sing nampilake duplikat isi mung kanggo nambah pangkat. Yen sampeyan ngadhepi masalah iki, sampeyan ora nyatakake yen akeh panuduh web babagan lan sistem manajemen isi sing beda wis dikenalaké kanggo nyegah isi duplikat.

Panyebab duplikat isi

Ana macem-macem alasan ngapa isi disalin lan diduplikasi ing internet. Paling asring kedhaftar ora nyalin isi piyambak, lan biasane disalin dening bot lan robot spammer. Mengkono amarga pangembang ora mikir minangka pangguna utawa browser lan mung padha kaya bot utawa laba-laba. Sampeyan bisa uga ngerteni manawa sistem basis data ndadekake kabeh situs web lan ing basis data padha, ana situs web lan perangkat lunak sing ngidini artikel padha diterbitake kaping pirang-pirang ing internet.

1. ID Sesi

Yen sampeyan pengin ngrekam pengunjung lan nyimpen informasi babagan situs web sampeyan, sampeyan kudu menehi pengunjung "sesi" beda. Sesi dijaga nalika pangguna klik ing link utawa kaca web liwat ID sesi. Sampeyan bisa nggunakake cookie kanggo nggawe lan bisa kasebut kabeh pranala internal njaluk ID sesi nambahake menyang URL.

2. Parameter URL sing digunakake kanggo ngurutake lan nelusuri

Panyebab liya kanggo duplikat utawa isi disalin yaiku nggunakake parameter URL sing beda sing ora bisa ngganti isi ing kaca tartamtu. Contone, sampeyan bisa ndeleng https://www.abc.com/keyword-x/ lan https://www.abc.com/keyword-x/?source=rss bebarengan nanging ora padha URL lan mesin telusuran bakal beda kanthi beda. Saben parameter sing ditambahake URL ora bisa ngganti potongan-potongan isi sing penting.

3. Scrapers and syndication content

Kadhangkala situs web pihak katelu nyalin isi kanthi sengaja, tanpa menehi sampeyan ngerti apa-apa. Iku ora tansah menehi kredit menyang isi asli, lan mesin telusur ora ngerti cara kanggo ngatasi masalah iki. Situs sing luwih kondhang yaiku, scraper luwih akeh lan spammers bakal dicolong isi.

4. Komentar pagination

Ing Wordpress lan sistem manajemen konten liyane, ana pilihan kanggo paginate komentar. Iku nyebabake artikel-artikel kang diduplikasi ing internet.

Solusi kanggo isi duplikat

Yen sampeyan wis mutusake URL-URL sing dadi URL kanggo konten sampeyan, sampeyan kudu miwiti prosedur kanonisisasi kanthi cepet. Iku tegese sampeyan kudu supaya mesin telusur ngerti babagan versi resmi kaca web lan supaya padha nemokake minangka awal sabisa. Ing sawetara kasus, sampeyan bisa nyegah kabeh sistem kanggo nggawe URL sing salah ing isi sampeyan, nanging kadhangkala uga bakal dialihake maneh kanthi ora sengaja. Yen sampeyan nyalin isi saka wong, iku penting kanggo ngredeni sumber supaya mesin telusur entuk gagasan saka ngendi isi kasebut teka. Nanging, kita saranake sampeyan supaya ora nyalin isi saka wong liya lan nulis artikel sampeyan kanthi rutin. Iku bakal mbantu sampeyan entuk pangkat golèk sing apik.

November 29, 2017
Stop Duplicating! - Kaweruh Kanggo Duplikat Konten Miturut Khachaturyan Nataliya, Semalt Content Strategist
Reply