Back to Question Center
0

Semalt: Tips Perlindungan Botnet. Cara Tetep Aman?

1 answers:

rootkit minangka piranti lunak sing didhelikake lan diinstal ing komputer utawa piranti seluler tanpa kawruh. Panyengkuyung nginfèksi akèh program lan file lan bakal dipasang kanthi otomatis déning panyerang. Padha nggunakake kauntungan saka kerentanan komputer lan gawe uwong yakin sampeyan ngundhuh program lan piranti aneh.

Artem Abgarian, pakar ndhuwur saka Semalt , njamin yen rootkit ora tansah mbebayani nanging bisa ndhelikake kabeh aktivitas angkoro, supaya sampeyan kudu nyisihake mau sanalika bisa. Kadhangkala penyerang ngakses informasi sensitif lan nyolong rincian kartu kredit kanthi bantuan rootkit. Padha tansah ngawasi tumindak pangguna, nindakake macem-macem fungsi mbebayani lan ngowahi program sampeyan tanpa dideteksi dening sapa wae.

On the other hand, botnet iku jaringan ageng kompromi utawa infeksi. Mereka ngembangaké jaringan bot gedhe lan cilik lan nglakoni macem-macem tugas. Ing konteks botnet, bot kasebut disebut piranti komputer lan seluler sing ora bisa nindakake fungsi sing bener lan dikontrol dening peretas. Penyerang gadhah kontrol piranti sampeyan kanthi nginfèksi karo virus, kode angkoro utawa malware sing nyerang mesin sampeyan ing interval biasa. Komputer bakal dadi bagéan saka jaringan botnet lan ora normal. Boten sering digunakake kanggo nglakokaké pirang-pirang kegiatan angkoro, nyebarke virus lan spam, lan nyerang macem-macem piranti anyar.

Apa rootkits lan botnets ancaman sing penting?

Masalah utami karo botnet lan rootkit iku tetep disimpen lan nindakake fungsi kanthi diam-diam. Senadyan botnet ora tansah didhelikake, rootkit ora tau muncul ing sistem komputer sampeyan..Kadhangkala loro rootkit lan botnet tetep ora bisa dideteksi nganti utawa kajaba piranti sampeyan rusak rampung. Padha diam-diam nindakake fungsi lan kanthi otomatis nginstal program angkoro liyane kanthi otomatis ing piranti sampeyan. Minangka angel ndeteksi, panyerang bisa kanthi gampang nggunakake botnet lan rootkit kanggo ngowahi lan ngakses informasi pribadhi. Padha nyerang macem-macem komputer lan nindakake kejahatan beda karo bot-bot kasebut, isih disimpen ing komputer lan piranti seluler. Kanthi sawetara komputer sing kena infeksi, para panyerang kanthi gampang bisa ningkatake sawetara kejahatan lan nyebabake organisasi cilik lan gedhe.

Apa sing bisa kita lakoni kanggo nglindhungi kita?

Yen sampeyan nggoleki praktik keamanan sing dipercaya, sampeyan bisa ngetut langkah-langkah kasebut lan ngurangi risiko komputer sing kena infeksi utawa kompromi.

1. Njaga lan nggunakake program antivirus:

Program utawa piranti lunak antivirus kudu, lan sampeyan kudu instal kanthi cepet. Padha bantuan ngenali lan nglindhungi komputer utawa piranti seluler marang virus lan malware sing dikenal. Sampeyan bisa kanthi gampang ndeteksi malware lan virus lan bisa nyegah saka nyebabake masalah serius kanggo sampeyan. Minangka panyerang terus-terusan nulis kode virus anyar, iku penting kanggo njaga definisi lan program antivirus sing diupdate. Sampeyan uga kudu nginstal program anti-rootkit lan anti-bot ing piranti sampeyan.

2. Instal firewall

Sampeyan kudu nginstal firewalls sing mbantu sampeyan nyegah sawetara jinis infèksi lan mblokir lalu lintas angkoro sadurunge ngrusak komputer. Sampeyan mbatesi lalu lintas lan bisa nindakake fungsi ing kabeh sistem operasi. Priksa manawa sampeyan tetep nganyari firewall kanthi rutin.

3. Gunakake sandhi sing kuwat

Sampeyan kudu milih sandhi sing kuwat supaya panyerang ora bisa nemokake apa-apa. Gunakake tembung sing beda lan gabungke angka lan alfabet nalika nggawe tembung sandhi. Sampeyan kudu kerep ngganti tembung sandhi kanggo njamin keamanan ing internet.

November 29, 2017
Semalt: Tips Perlindungan Botnet. Cara Tetep Aman?
Reply