Back to Question Center
0

Semalt ngeweruhi Botnets 4 Spam

1 answers:

Email spam mbentuk bagean mayoritas layang sing nggayuh wong komputer. Mayoritas email sing ditampa dening wong kasebut teka saka spam. Ing sawetara kasus, email kasebut asale saka bot lan botnet. Nangani serangan botnet ora tugas sing gampang. Umpamane, siji kudu dipikir babagan nomer bot, pesen sing dikirim uga bait sing dikirim dening botnet.

Oliver King, ahli top saking Semalt , ngandhani babagan sawetara serangan botnet lan cara ngontrol efek kasebut. Tetep aman saka botnet ing ngisor iki.

Grum (Tedroo)

Grum botnet nggunakake sawetara teknik anyar kanggo berkembang ing sawijining korban. Botnet iki minangka rootkit kernel-mode sing sithik banget kanggo saringan kanggo ndeteksi. Ing pirang-pirang sistem operasi, botnet iki minangka virus khas, kang nginfèksi sawetara registri pangguna korban. Ing jinis serangan iki, jelas yen sebagian file autorun diaktifake.

Grum ana minangka produk obat sodagar spam kaya Viagra. Grum nduweni 600.000 anggota, tanggung jawab ngirim luwih saka 40buta email saben dina kanggo niche target. Grum uga nyumbang luwih saka 25% email spam ing korban.

Bobax (Kraken / Oderoor / Hacktool.spammer)

Bobax ana minangka botnet anonim lumantar server web browser. Serangan iki ndadekake angel para peretas kupluk putih nemokake, dadi meh ora bisa dilacak. Saiki, luwih saka 10.000 anggota ing serangan iki..Kajaba iku, iki nyumbang sekitar 15% kabeh email spam sing dikirim liwat wektu. Saka tokoh iki, Bobax tanggung jawab ngirim 27 milyar email spam saben dina. Serangan Bobax mirip karo botnet Kraken sing misuwur. Sawetara mode tumindak kasebut kalebu panggilan panggah kanggo tumindak. Spam iki bisa nyerang saluran sing beda-beda. Sabanjure sampeyan nyewa bot, ati-ati karo sumber kasebut.

Pushdo (Cutwail / Pandex)

Wiwit 2007, Pushdo wis ngirim email spam kanggo luwih saka 19 yuta pangguna internet ing saindenging donya. Pushdo wiwit nyerang massa bebarengan karo Badai botnet. Nanging, Storm ora ana maneh ing game, nanging Pushdo tetep maju. Pushdo katon minangka piranti lunak ngundhuh. Nalika pangguna ngakses, piranti lunak kasebut ngundhuh piranti lunak liya kanthi jeneng Cutwail. Cutwail dadi piranti lunak spamming, sing nduweni akses menyang komputer korban. Spam Pushdo kalebu macem-macem cara, kalebu kasino online, obat-obatan, lan phishing.

Rustock (Costrat)

Rustock bisa urip kanthi botnet spam sing signifikan nalika 2008. Sawetara serangan kang nandhang subyek kasebut kalebu McColo botnet. Serangan spam botnet Rustock kasusun saka jaringan saklawasé rong yuta botnet. Salah sawijining cara unik saka serangan kasebut yaiku cara nyerang saka jam 3 a nganti 7 a.m. EST (GM-5) saben dina. Email ngemot clone email saka sawetara alamat email sah lan pesen integrasi media sosial. Serangan spam iki asring ora bisa didelok lan bisa katon kaya spam farmasi biasa.

Kesimpulan

Spam email teka saka patemon khas kanggo wong sing nggunakake internet saben dina. Iku penting kanggo pamilik situs web kanggo nggunakake opsi nyaring spam. Menapa malih, pengguna internet kedah njagi komputer kanthi aman kanthi nginstall software spyware paling anyar.

November 29, 2017
Semalt ngeweruhi Botnets 4 Spam
Reply