Back to Question Center
0

Semalt: Cara Blokir Spam Ing IIS

1 answers:

Spam pan referrer wis dadi ancaman umum lan ora becik amarga akeh blog anyar ing jaman anyar. Kaya spam komentar lan trackback, spam referrer dirancang kanggo nempatake pranala ing situs sing nganggu kanthi tujuan ngarahake lalu lintas lan mundhakaken lalu lintas mesin telusur. Biasane, komentar lan trackback bot bisa disimpen kanthi nggunakake cara verifikasi manungsa kayata Askimet. Klebu,

Sayange, spam referer yaiku sejenis ceret sing beda-beda. Iki amarga ora ngupaya ngirim pranala ing situs web langsung. Nanging, bot ngandelake para blogger sing seneng ngirim statistik ing situs-situs sing nuduhake lalu lintas sing teka saka umum dikenal minangka referrer. Spambot iki nyekel situs web sampeyan kanthi referrer palsu sing ndadékaké bali menyang situs sampeyan. Dumadakan, pamilik blog wiwit ngetung statistik referrer urip sing ditampilake ing situs sing nganggo pranala menyang situs web aneh. Bot iki kaping pindho, lan yen ora ana, bot-bot bisa ngundhuh sumberdaya bandwidth kanthi ageng ing asil layanan penolakan (DOS).

Michael Brown, pakar 14 (Semalt), nyatakake yen ing skenario paling apik, bots bakal mbebayani log sampeyan kanthi data palsu sing bakal mbebasake sampeyan kanthi ora ngerti ngendi wae lalu lintas sampeyan teka. Yen sampeyan wis dicekel dening bot-bot iki, iki cara kanggo mblokir spam ing:

ISAPI Tulis ulang

Webmaster sing ditabrak dening bot referrer kaget yen dheweke bisa njaga bots kasebut kanthi nggawe perubahan ing rong baris ing ndhuwur file httpd.ini ISAPI Rewrite. Nindakake owah-owahan iki nglakoni priksa kasus-ora sensitif saka referrer kabeh lalu lintas mlebu marang daftar bot rujukan sing dikenal. Sawise pertandhingan ditemokake, ora ana proses luwih lanjut sing dilakoni lan ora ana kode kesalahan (404) sing dikirim

#Block referral SPAM

# Nambah tembung kunci ing antarane ing ngisor lan kapisah karo |

RewriteCond Referer:. * (?: keywords | go | here). *

RewriteRule (. *) $ 1 [I, F].

Kanggo njaga bots metu, isine tandha kurung nggunakake tembung kunci kaya sing dituduhake ing ndhuwur saka senar referer lan misahake nganggo lambang pipa. Yen bot ngarah sampeyan ngarah menyang situs 1.marine.com lan site2.marine.com, ketik katrangan segara. Sing bakal mblokir upaya saiki lan mangsa saka situs kanthi tembung marine ora bisa ngalahake situs sampeyan. Elinga yen ISAPI Rewrite ora mbedakake antara referrer apik saka siji sing ala. Iki tegese manawa referrer karo tembung sing cocog karo apa sing sampeyan wis atur bakal diblokir sanajan lalu lintas sah.

Sawise sampeyan wis nyetel filter ing panggonan, sampeyan bakal bisa ndeleng owah-owahan ing log rujukan. Yen bot-bot wis ngetokake sampeyan pancen angel, bakal ana pangurangan sing signifikan ing panggunaan sumber daya sistem. Sanadyan ISAPI tulis ulang kanggo mbebasake bot rujukan ora mungkin dadi solusi paling elegan kanggo masalah kasebut,

Bot tansah berkembang

Sadurunge sampeyan lungguhan lan ngendharmakake amarga sampeyan wis bisa ngalangi spam, sampeyan kudu ngerti yen bot tansah berkembang. Cepet utawa mengko bakal ngilangi saringan spam sampeyan. Kanggo tetep bot-bot kasebut, ngawasi log rujukan sampeyan. Yen sampeyan ngandhani sembarang situs spam ngubungake anyar sing bakal teka, tambahake ing daftar sampeyan.

November 29, 2017
Semalt: Cara Blokir Spam Ing IIS
Reply