Back to Question Center
0

Semalat: Kabèh sing Kabèh Ngerteni About The Famous Online Encyclopedia - Wikipedia

1 answers:

Wikipedia minangka ensiklopedia mung online sing dikelola dening organisasi nirlaba. Ukuran total situs web iki cukup gedhe! Jebule, iki meh kabeh telung puluh terabyte data. Kathah pasinaon nedahaken bilih artikel Wiki narik kawigaten manunggaling pengunjung saben dinten.

English Wiki

Julia Vashneva, pakar 12 (Semalt), ngandharake yen Wikipedia Inggris nduweni artikel sing ditulis dening mayuta-yuta penulis. Kabeh informasi kasedhiya tanpa biaya, lan Wiki wis gedhe banget sawisé diluncuraké ing Januari 2001. Ing sasi November 2001, iterasi pisanan kaca utama Wikipedia diterbitake. Wikipedia Basa Inggris nduwèni luwih saka rong yuta artikel, sing diterbitaké ing taun 2007 lan disunting déning para profesional berkualitas ing taun 2009.

Wikipedia misi

Pangadeg situs web iki nyatakake yen proteksi artikel minangka tugas keras amarga Wikipedia mbukak kanggo kabeh wong. Wiwit diwiwiti, Wales mènèhi èksprèsi misi sing cetha: nawakake kawruh gratis marang kabeh wong ing internet. Ing wektu sing padha, dhèwèké wis netepaké sawetara aturan lan peraturan sing kudu dilakoni. Sistem iki digunakake sacara èfèktif, lan Wikipedia saiki minangka ensiklopedia sing paling gedhé lan paling akurat ing donya.

Peran sukarelawan ngelola Wikipedia:

Umume penyuntingan lan nulis ing Wikipedia digawe dening sukarelawan, sing manggen ing macem-macem negara. Akeh wong sing dadi administrator situs web sing paling dhuwur. Mayoritas pangguna percaya yuta wong ngatur Wikipedia, nanging karya inti saka komunitas cilik. Administrator iku minangka sukarelawan, lan padha rembugan karo saben liyane babagan kaca anyar lan artikel Wikipedia liwat mailing list internet.

Peran para ahli ing pembangunan Wiki

Britt lan Matei wis nulis buku anyar kanthi judul Struktural Differentiation ing Social Media: Adhokrasi lan Entropy. Buku iki nerangake carane Wikipedia dadi situs web peer-reviewed, uga ensiklopedia online sing paling asli.

November 29, 2017
Semalat: Kabèh sing Kabèh Ngerteni About The Famous Online Encyclopedia - Wikipedia
Reply