Back to Question Center
0

Semalat: Endi Golet Kabeh Jawaban babagan Wiki?

1 answers:

«Sams Teach Yourself Wikipedia in 10 Minutes» iku buku sing misuwur dening Michael Miller. Iku menehi jawaban langsung lan praktis marang pitakonan kita babagan Wikipedia, lan kita sinau babagan carane nggunakake ensiklopedia ing sepuluh menit. Kita bisa sinau kabeh sing perlu kita mangerteni babagan Wikipedia lan entuk akses menyang sumber daya sing luar biasa lan misuwur. Mangkono, Michael Miller wis nulis luwih saka 90 buku nonfiksi lan paling laris, lan judhul misuwur yaiku «Sams Teach Yourself YouTube ing 10 Minutes», «Googlepedia: The Ultimate Google Resource,» «Speed ​​It Up! A Non-Technical Guide kanggo Ngepetake Komputer Lambat, lan Pandhuan Absolute Beginner kanggo Dasar Komputer ». Penulis iki éntuk reputasi ing saindenging donya amarga akurasi teknis, empati sing bener, lan saran sing migunani. Dheweke wis ngetrapake syarat kabeh pembaca.

Cara migunakaké Wikipedia?

Lisa Mitchell, Semalt Customer Success Manager, njelasake Wikipedia minangka salah sawijining sumber informasi paling apik ing internet sing ngidini pangguna nyumbang lan ngowahi isi kasebut. Kanggo tetep njaga gaya urip kanthi cara sing nuntut teknis, sampeyan kudu nggunakake Wikipedia minangka situs web sing paling inovatif lan apik ing internet. Gampang lan prasaja tumiba ing wiki-hole nalika nelusur Wikipedia. Sampeyan bisa nggoleki aktor sing main peran ing film Hollywood, banjur sampeyan wiwit nggolek babagan bojo lan nemokake yen dheweke ora lunga menyang sekolah menengah lan miwiti kariré banget. Wikipedia wis ngrayakake ulang taun kaping 15, lan situs kasebut wiwit nyedhiyakake informasi kanggo bocah-bocah sing nganakake tugas lan pegawe..Kanthi trough data lan informasi ing pucuk ujung, Wikipedia minangka sumber informasi paling gedhé ing internet. Pendhirié, Ward Cunningham, nggambaraké ciptaané minangka basis data sing paling akurat lan prasaja sing cocog karo pangarepan saka macem-macem individu.

Ing bukunipun, Michael ngajaraken babagan nggabungaken Wikipedia dhateng kelas ing tingkat ingkang benten. Kanthi mènèhi kontrol marang para mahasiswa, bisa dicoba mriksa Wikipedia kanggo informasi migunani.

Telung Nduwur Wikipedia Wikipedia Kanggo Guru

1. Wikispaces: Bab iki dirancang kanggo nggunakake ing kelas. Wikispaces minangka kaca raksasa sing pancen minangka alat manajemen kelas lan mbantu guru lan murid sinau babagan ngatur tugas kelas lan proyek kanthi cara sing luwih apik. Ora mung menehi informasi lan template, nanging uga gratis lan akeh jawaban tanggelane. Guru bisa nggunakake kaca iki kanggo nggawe tugas lan bisa mbagi sumber.

2. Wikidot: Ing tingkat dasar, kaca Wikipedia iki gratis kanggo pangguna, nanging sawetara fitur lan isi sing dibayar. Yen sampeyan ora pengin ndeleng iklan pop-up lan spanduk, sampeyan kudu mbayar biaya langganan.

3. PBworks: Kanthi luwih saka 200.000 kaca sing disambung, kaca Wikipedia iki nawakake guru lan murid-murid sing akeh pilihan sing nyengkuyung proses belajar mahasiswa. Uga, para guru lan murid bisa kanthi gampang gawe situs web dhewe lan bisa nggawe proyèk online nalika padha ngliwati informasi ing kaca iki.

Kanthi njupuk tips, saran, lan gagasan saka buku Michael, sampeyan bisa kanthi gampang nggabungake Wikipedia lan nyimpen dhewe ing internet.

November 29, 2017
Semalat: Endi Golet Kabeh Jawaban babagan Wiki?
Reply