Back to Question Center
0

Semalat: Cara Blokir Cookies Ing Sembarang Browser Ora kalebu Situs Favorit

1 answers:

Paling situs web nggunakake cookie kanggo streamline aktivitas ngawasi. Ing sawetara kasus liyane, cookie mbantu wong njelajah duwe pengalaman internet apik. Kayata, situs web pamrape nggunakake cookie kanggo nglindhungi klien-e marang para penjahat cyber sing njupuk sandhi. Minangka cookie koyone nggawe pengalaman browsing luwih alus, ana sawetara conto liyane yen sampeyan pengin ngilangi cookie saka browser sampeyan.

Ing artikel SEO, Jack Miller, ahli terkemuka Semalt , bakal ngajari sampeyan babagan pemblokiran cookie ing browser sampeyan. Sampeyan uga bakal ngerti carane ngilangi situs web sing pengin sampeyan aktifake cookie.

Apa sampeyan pengin mblokir cookie

A cookie minangka file (minimal) sing situs web ing komputer sampeyan kanggo nambah pengalaman browsing. Berkas iki nyimpen informasi babagan browser iki lan mbantu sampeyan migunakake wektu sing luwih cepet. Umpamane, situs bisa nyimpen informasi ing kene kayata item ing kertu, browsing sesi, lan njelajah. File-file kasebut ora apik lan tetep nganyari informasi kasebut. Kajaba, panyerang ala bisa nggunakake fitur iki kanggo nglakokaké sawetara serangan. Umpamane, wong duwe kasus peretas nelusuri panganggo situs web tanpa pengetahuan. Ing kasus liyane, wong bisa mbatesi informasi sing pihak katelu pengin ngumpulake babagan kasebut lan akeh conto, learning carane mblokir cookie bisa dadi penting kanggo ngatur kabijakan browsing.

Ing pedoman iki, kita bakal nggunakake sawetara browser standar kanggo nduduhake prosedur iki. Browser kasebut kalebu Firefox, Chrome lan Internet Explorer. Ing kasus kasebut, ana cara alami kanggo nrima lan nyegah cookie..Iku penting kanggo dicathet yen prosedur iki bisa digunakake kanggo browser liyane. Bentenipun mung minangka prosedur kanggo variasi programmer. Sampeyan kudu ora kuwatir babagan sistem operasi sing digunakake.

Internet Explorer:

Ing browser iki, sampeyan bisa ngontrol cookie kanggo situs web sing dibukak. Kanggo mblokir cookie, klik setelan (Gear). Sampeyan banjur bisa pindhah menyang versi]> Pilihan Internet> Privacy> Sites. Saka titik iki, sampeyan bisa nyetel menu privasi situs web kanthi bebas. Klik majeng lan priksa tombol pituduh yen sampeyan ora pengin tetep nambahake situs kanthi manual.

Firefox:

Kene ana kontrol kuwat ngontrol aspèk kaya cookie. Menyang opsi banjur privasi. Ing privasi, menu kasebut minangka gulung mudhun. Klik nampi utawa ora ngidini cookie mbentuk situs web ing kene. Sampeyan uga bisa nyetel prilaku cookie adat ing browser Firefox.

Chrome:

Ing Chrome, sampeyan bisa pindhah menyang setelan banjur klik setelan lanjut. Ing dhaptar sing ditambahi, sampeyan bisa ngeklik setelan isi lan menyang bagean "cookie". Kaya browser liyane, sampeyan bisa ngontrol cookies sampeyan saka bagean iki.

Ngontrol cookie duweni kontra. Umpamane, jaringan iklan ora bisa menehi sampeyan iklan sing disajikake. Ing kasus liyane, sampeyan bakal ngilangi popup lan iklan interstitial antarane kaca. Iku penting kanggo takon pakar IT yen sampeyan ora ngerti apa sing dilakoni. Ana kasus ing ngendi wong wis duwé akun akun PayPal mbantu amarga owah-owahan cookie.

November 29, 2017
Semalat: Cara Blokir Cookies Ing Sembarang Browser Ora kalebu Situs Favorit
Reply