Back to Question Center
0

Pengin ngerti babagan Wiki? - Pak

1 answers:

Wikipedia utawa mung Wiki minangka salah sawijining situs web paling gedhé lan paling misuwur ing donya. Ora kaya situs-situs liya, ora dioperasikake dening perusahaan sing canggih, nanging kanthi koleksi sukarelawan sing ora bisa dipimpin dening jeneng samaran. Iku arang nyoba sawetara perkara anyar lan ngarep-arep kanggo nggodho liyane lan liyane pengunjung saben dina. Ing kasunyatan, situs iki wis ngubah nasib internet lan luwih saka sepuluh milyar kaca ing versi Inggris saka situs iki.

Oliver King, Manager Sukses Semalt , nambahake manawa sawetara acara sing ditindakake ing donya, kayata Boston Marathon, Wiki diterbitake sajrone jam. Minangka ora ana sumber informasi kaya Wikipedia, maneka layanan online lan situs web gumantung marang data kasebut. Yen sampeyan nggoleki soko Google utawa Bing lan takon situs kayadene Siri, sampeyan mung njaluk informasi, nanging Wikipedia nyedhiyakake detail lengkap apa sing kedadeyan ing donya.

Nanging, sukarelawan sing nyiptakaké proyek iki kudu nglindhungi saka hoaxes, manipulasi, lan vandalisme..Wiwit 2007, Wikipedia wis dicekel dening crita palsu, lan maneka warna peserta ora bisa ndandani cacat sing njaga situs iki dadi ensiklopedia terbaik lan paling apik ing donya. Masalah sing paling nyenengake Wikipedia wis ana ing situs web Pokemon lan porno. Sampeyan uga duwe kaca ing blog lan situs web wadon sing ora sah ing sembarang biaya. Dipercaya manawa luwih saka sangang puluh persen wong sing ngobrol situs kasebut perusahaan perusahaan sing curiga lan ngalangi wong anyar sing uga kepengin nggoleki barang Wikipedia.

Yayasan Wikipedia bubar miwiti misi ngluwari lan ora bisa ngurutake sukarelawan kanggo ngganti cara sing dioperasikake. Preduli kabeh masalah iki, panganggo isih pracaya Wikipedia iku sumber informasi sing paling apik lan situs kasebut kanggo macem-macem editors lan siswa sing pengin nelusuri soko sing ana hubungane karo proyek utawa tugas. Encyclopaedia Britannica biaya nganti $ 70 saben taun kanggo akses online menyang luwih saka 120.000 artikel lan nawakake entri gratis kanthi akeh pop up iklan lan spanduk. Saliyane, Wiki ora ngganggu pangguna karo akeh iklan spanduk lan pop-up. Nalika situs web kasebut diluncurake ing taun 2001, ora ana sing dadi sumber informasi utama ing internet. Wales, tradhisi finansial, lan pengusaha kolaborasi karo Larry Sanger, filsafat Ph.D. ing situs web lan ningkatake Nupedia, sing minangka ensiklopedia gratis ing internet. Wales gumantung marang panganggo saka para manula nalika nambahake Nupedia lan ngliputi sawetara topik. Nupedia nawakake koleksi ekstensif, nanging mung ana telung artikel babagan topik kaya tradhisi Virgil lan Donegal sing kasedhiya kanggo pangguna. Ing kontras, Wales lan Sanger ngarep-arep yen Wikipedia minangka sumber mung ing ngendi pangguna bisa nemokake akeh informasi, lan kanthi gampang bakal ngasilake artikel seger sing ahli lan sarjana riset bakal tresna.

November 29, 2017
Pengin ngerti babagan Wiki? - Pak
Reply