Back to Question Center
0

Pakar Semalt Ngartekno Cara Carane Spam Referrer Ndadekake Metrik Website

1 answers:

Pamilik situs web sing paling akeh nandhang saka akibat saka lalu lintas spam referer. Ing kasus kasebut, referrer spam minangka macem-macem domain sing nggawe lalu lintas menyang situs web. Umpamane, lalu lintas spam panuduh bisa teka ing njaba pengunjung manungsa ing situs kasebut. Ing kasus iki, lalu lintas teka ing sekelompok pengairan sing dadi 0 detik. Ing sawetara kasus liyane, wong bisa ngilangi kunjungan web ing dasbor situs web lan tingkat bouncing dhuwur. Iki minangka conto manawa panuduh referrer mengaruhi metrik situs web. Sampeyan kudu ndeteksi lan nyisihake spam referrer kanggo nglakokaké mayoritas kunjungan web kasebut. Referrer spam skews situs web data nggawe situs web sakabèhé nemu troublesome.

Salah satunggiling pakar utami saka Semalt , Jason Adler, nemtokake sawetara masalah penting kanggo nggayuh iki.

Referrer situs web

Referrer situs web iku domain sing nduweni piranti lunak lan alat kanggo ngeksekusi tugas backlinking. Saka situs web sampeyan, sampeyan bakal nampa lalu lintas saka domain menyang kaca GA. Kajaba iku, ana liyane kedadean ing ngendi wong bisa ngunjungi kunjungan web utawa akeh klik nglibatno produk perusahaan kaya obat-obatan. Nalika pranala menyang situs web sampeyan teka saka domain liyane, kemungkinan sing kasebut asal saka spam referer. Ing kasunyatan, sumber pranala ora ana maneh. Menapa malih, saged kasebut komputer utawa virus zombie ingkang ngubungi situs web panjenengan kangge mbatesi kunjungan web palsu.

Jinis referrer spam

Spam panuduh bisa dumadi kanthi rong cara:

spam referrer crawler

Ing sawetara kasus, crawler web saka sawetara situs web sing migunani bisa nganti alon-alon nambahake situs web sampeyan. Ing kasus iki, padha nggawe sawetara situs sing migunani uga mbantah file robots.txt sampeyan..Kunjungan web iki bisa utawa ora nggambarake ing dashboard situs web sampeyan.

Spanduk hantu spam

Taktik iki nyedhiyakake fitur fungsionalitas ing situs web. Menapa malih, wonten kathah fungsi ingkang dipun ginakaken tiyang kangge nampilaken nomer ing akun GA. Lalu lintas iki ora nggambarake ing dashboard situs sampeyan.

Alasan kanggo referrer spam

Ana akeh motif konco spam SEO. Akeh wong nggunakake cara iki kanggo metrik palsu lan nggawe sumber sing sah. Misale, sawetara alasan iki serangan ala nggunakake spam referer kalebu:

1. Ngembangake kunjungan web

Akeh wong nggunakake spam referer kanggo nambah kunjungan web. Dheweke ngirim akeh lalu lintas menyang situs web kanggo nambah kesempatan saka wong ngeklik pranala kasebut. Game pungkasan kasebut biasane disambung menyang platform affiliate utawa malah jaringan iklan. Padha pengen nggawe komisi saka pengunjung sing mlebu munggah ing domain spam.

2. Serangan saka Malware

Ing sawetara kasus, wong bisa target komputer korban sing rawan. Bisa nggunakake fungsi panggilan-kanggo-aksi lan nggawe komputer korban kasebut kena virus. Serangan kuwi mbantu ing penipuan internet kayata nyolong kertu kredit lan uga serangan web angkoro liyane.

3. Rangking peringkat

Ing kasus sing luar biasa, sawetara wong bisa ngupaya nambah peringkat website s. Ing kasus iki, wong nyoba nglakokake trik mesin telusur kanthi ngetrapake situs web pisanan. Iki nyakup kunjungan web sing faking kanggo mesthekake yen kabeh situs kasebut muncul ing SERPs ing sawetara kaca web tartamtu.

November 29, 2017
Pakar Semalt Ngartekno Cara Carane Spam Referrer Ndadekake Metrik Website
Reply