Back to Question Center
0

Ngati-ati Saka Reaper, Jenis Anyar Saka Botnet - Semalt Expert

1 answers:

Botnet wis nemokake luwih saka siji yuta komputer lan piranti seluler, lan isih akeh. Analis keamanan ngetokake bebaya serius babagan botnet anyar sing dikenal minangka Reaper. Diprediksi minangka badai cyber sing ngganggu layanan internet lan piranti ing saindenging jagad. Sisih paling banter yaiku sing bisa diinstal ing komputer pribadi tanpa pengetahuan. Jack Miller, Semalt Manager Sukses Manager Senior, nyatakake yen piranti kasebut bisa nembus piranti kaya gantine router, smartphone, lan liya-liyane.

Apa botnet?

Botnet minangka koleksi online, piranti angkoro sing akeh dikontrol dening komputer pusat. Umumé, sauntara iku uga ngemot akeh komputer, router, tablet, lan smartphone sing kasedhiya lan nginfèksi sawetara piranti anyar kanthi malware lan virus. Salah satunggaling bagian paling insidious yaiku para panganggo uga ora ngerti yen piranti kasebut wis kena infeksi botnet, amarga malware iki bisa ngleksanani nglakoni aktivitas sing nefarious.

Botnets uga digunakake kanggo ngowahi lan target sawetara layanan online, kayata DDOS (Distributed Denial of Services), uga ngirim akeh kampanye spam. ing idea yen botnet nginfèksi komputer, gampang kanggo spammer kanggo nyolong data pribadhi. Bab sing paling elek yaiku kriminal nggawé kriminal lan ngedol marang para penawar sing nganggo piranti cyber kriminal ing saindenging donya.

Sawetara sasi kepungkur, botnet Mirai nyebabake gangguan serius ing Amerika Serikat lan akeh ditrapake router. Iki ngeksploitasi sawetara vulnerabilities ing setelan keamanan piranti, lan kerentanan paling apik yaiku Reaper.

Apa sing Reaper?

Reaper bisa kanthi gampang nimbang cara kanggo piranti komputer lan seluler liyane lan luwih akeh lan ancaman sing luwih serius tinimbang para predator. Analis keamanan nggawa masalah kasebut marang publik amarga padha kepenginan supaya kabeh wong ngerti babagan botnet sing nginfeksi akeh router ing donya.

Tim nate ningkatake upaya nyetop proteksi IPS IPS, lan skala pengambilalihan kasebut katon ing wektu ora. Swara rong yuta organisasi ngeluh babagan piranti kasebut ing Australia lan Amerika Serikat. Tim paneliten ngusulake menawa angin topan cyber sabanjuré bakal teka.

Cara kanggo mungkasi Reaper saka nginfèksi piranti sampeyan?

Saka saiki, kabeh infeksi sing gegandhengan karo Reaper diwatesi kanggo router lan kamera basis internet. Nanging, sampeyan kudu nginstal program anti-malware ing komputer utawa piranti seluler kanggo nglindhungi piranti sampeyan. Mac lan PC langka banget kanggo jenis malware, supaya sampeyan kudu nyoba BitDefender. Pangguna Android lan tablet bisa nyegah piranti sing diinstal piranti lunak sing cocok.

November 29, 2017
Ngati-ati Saka Reaper, Jenis Anyar Saka Botnet - Semalt Expert
Reply