Back to Question Center
0

Mbebayani Botnets! Nglindhungi Komputer Kanthi Semalt

1 answers:

Bot punika aplikasi lunak sing ngerjakake tugas ing printah kayata ngindeks search engine s. Bot apik banget ing tugas-tugas sing repetitive. Nanging, bisa digunakake kanggo tujuan jahat dening cybercriminals kayata ngontrol komputer kasebut. Botnets minangka jaringan pribadi komputer sing saling nyambungake tumindak tartamtu.

Ing mayoritas kasus, cybercriminals nggunakake botnet kanthi cara:

  • Ngirim email spam utawa skema scam liyane.
  • Trik pangguna kanggo njaluk dhuwit susah.
  • Ngaktifake pemilik situs web kanggo entuk dhuwit saka "klik palsu."
  • Boten uga bitcoin tambang.
  • Nggawe serangan penyerang marang sawetara kedhaftar utawa situs web sing ditemtokake.

Penipu online njaluk dhuwit saka pemilik situs kanthi ijol maneh kanggo ngontrol komputer utawa situs..Kriminal uga nggunakake botnet kanggo ngetokake macem-macem skema ilegal. Contone, penjahat cyber nggunakake botnets kanggo banjir kaca web kanthi lalu lintas bebarengan nggunakake komputer infèksi, mulane, overloading situs web lan nggawe iku nindakake miskin lan alon utawa malah nggawe kaca web unreachable kanggo pangguna sing pengin visit. Botnet digunakake kanggo mbagekke virus lan spyware ing komputer. Wong-wong mau nyolong informasi pribadhi lan pribadi saka komputer kayata nomer kertu kredit, sandhi lan kepenginan bank ing antarane informasi pribadi sing sensitif liyane lan digunakake kanggo nyolong identitas, entuk silihan utawa tuku produk miturut jeneng panganggo.

Nanging, botnet kerep nyerang komputer sing wis ana, ana sawetara tips sing bisa digunakake kanggo njamin proteksi marang bot utawa paling ora nyuda risiko sing gegandhengan. Ing ngisor iki sawetara tips sing ditawakake dening Jack Miller, Semalt Klien Pelanggan Sukses Senior:

  • Nginstal perangkat lunak keamanan lengkap ndhuwur-rating kayata Norton Internet Security. Piranti lunak iki penting kanggo ndeteksi lan ngrusak malware, saéngga, nyegah akses sing ora disenengi menyang komputer.
  • Piranti lunak sing sampeyan gunakake kudu diupdate, lan sampeyan bisa nindakake iki kanthi ngonfigurasi setelan piranti lunak
  • supaya bisa dianyari kanthi otomatis.
  • Tambah setelan keamanan ing browser sampeyan.
  • Priksa manawa sampeyan nggolek liwat situs web sing aman.

Sampeyan bisa nindakake iki kanthi nempel menyang situs sing uga dikenal sampeyan lan kaca web sing katon ing sawetara kaca asil panelusuran. Uga, aja ngeklik lampiran kajaba sampeyan verifikasi sumber utamane ing email spam. Botnets nggodha kedhaftar menyang ngundhuh piranti lunak angkoro lan tricking pangguna kanggo mbukak malware biasane kanthi mbukak lampiran sing kasebut. Setel setelan keamanan komputer supaya bisa dianyari kanthi otomatis, supaya manawa sampeyan tansah nganyari sistem sing paling anyar.

November 29, 2017
Mbebayani Botnets! Nglindhungi Komputer Kanthi Semalt
Reply