Back to Question Center
0

Maca Tip Semanti Lan Aja Mbusak Bot Ngontrol Komputer Sampeyan!

1 answers:

Jason Adler, Manager Sukses Semalt , nyatakake yen serangan bots minangka jinis cybercrime sing paling rumit lan misuwur. Para peretas lan spammers ngontrol piranti komputer lan ngowahi komputer zombie kanthi cepet. Komputer zombie banjur nindakake macem-macem fungsi lan tumindak minangka botnet kuat kanggo nindakake macem-macem jenis kejahatan online lan penipuan, nyebar virus lan ngasilake spam.

Apa Bot?

Bot kuwi jenis malware sing ngijini panyerang ngontrol lan nginfèksi komputer utawa piranti seluler. Piranti kasebut uga disebut robot web lan minangka bagean saka jaringan karo akeh mesin sing kena infeksi. Jaringan mesin sing kainfèksi iki nduweni akses saka ratusan nganti ewu piranti komputer utawa seluler ing saindenging jagad. Minangka bot nginfèksi komputer lan piranti seluler, botmaster tansah konco kabeh infèksi kasebut. Para cybercriminal ngarah nganggu aktivitas online lan nyolong data sampeyan. Padha asring kasebut minangka bot pamburu utawa botmasters.

Sawetara botnets bisa uga duwe piranti sing kompromi, dene sing liyane duweni saka limalas nganti ewu komputer zombie. Macem-macem komputer sing diinfeksi saben dina, lan pangguna ora nyatakake keprihatinan, sing tegese ora duwe gagasan apa mesin kasebut aman utawa ora.

Bot tunggal utawa kelompok bot (uga dikenal minangka botnet) bisa ngendhani komputer utawa piranti seluler, nampilake pesen misterius lan aneh lan nabrak mesin sampeyan ing wektu sing ora.

Carane Botnets Bisa Nggawe?

Bot bisa nyelehake menyang komputer nganggo akèh cara, sing kerep nyebar ing internet liwat mesin telusur . mesin sing ora terinfeksi Botnet lan bot sing cepet nginfèksi akèh mesin lan menehi laporan marang para master sing wis entuk gol sing disedhiyakake. Tujuané supaya tetep didhelikake ing njero sistem komputer nganti bendhelan ngidini supaya bisa mbiyantu tugas.

Proteksi Melawan Bots lan Botnets:

Kanggo njaga piranti marang botnet utawa bot, sampeyan kudu mbudidaya pituduh ing ngisor iki:

  • 1. Instal piranti lunak keamanan sing paling dhuwur:

Iku apik kanggo nginstal program keamanan utawa alat kayata Norton Internet Security utawa Norton 360. Loro-lorone padha asli lan dipercaya, lan akeh ahli IT nyaranake alat kasebut amarga opsi lan ciri sing apik.)

  • 2. Ngatur setelan kanggo nganyari:

We suggest sampeyan ngatur setelan piranti lunak supaya bisa dianyari kanthi otomatis. Iki bakal ngoptimalake keamanan lan bakal njamin jeneng pangguna lan tembung sandi sampeyan wis direksa taun-taun.

  • 3. Nambah setelan keamanan ing browser:

Apa sampeyan nggunakake Firefox utawa Google Chrome, sampeyan kudu nambah setelan keamanan ing browser lan ora ngeklik lampiran email nganti sampeyan wis ngverifikasi sumber. Kadhangkala, kedhaftar ngeklik lampiran sing curiga lan sistem kasebut entek dikompromi tanpa wektu. Menapa malih, sampeyan mboten kedah mbukak situs web diwasa lan ngirim ora mbukak iklan spanduk.

November 29, 2017
Maca Tip Semanti Lan Aja Mbusak Bot Ngontrol Komputer Sampeyan!
Reply