Back to Question Center
0

Kita Dunia Sawise Wiki nggawe - Kawruh Saka Semalt

1 answers:

Wikipedia iku sawijining ensiklopedia gratis lan misuwur, kanthi luwih saka 36 yuta artikel ing 250 basa sing beda. Saiki, wis dadi sumber informasi paling gedhé lan paling dipercaya ing internet. Wikipedia basa Inggris mung duwe luwih saka lima yuta artikel lan minangka situs web sing paling kerep dibukak ing internet.

Ryan Johnson, Semalt Customer Support Manager, nyathet yen sadurunge nggawe Wikipedia, cathetan pangetahuan sing paling gedhé lan paling apik yaiku Ensiklopedi Yongle, sing ngandhut 22.935 gulungan manuskrip. Nalika Jimmy Wales nggawe situs web ing taun 2001, versi asli Wikipedia kasedhiya kanggo kabeh wong ing internet. Dina iki, luwih saka setengah yuta wong ngunjungi kaca sing béda-béda Wikipedia saben wulan. Luwih saka 80.000 sukarelawan nyunting kaca-kaca kanthi rutin, lan akeh wong sing ora tau ngerti internet tanpa Wikipedia. Iki disambung karo situs web lan blog liyane.

Guru, peneliti, wartawan, mahasiswa, lan profesional medis gumantung marang Wikipedia amarga informasi sing akurat. Kita bisa nlusuri kabeh topik ing ensiklopedia iki, lan para ahli wis nggunakake data kanggo ngramal barang-barang saka film blockbuster menyang kurs stok. Sawise wektu, maneka warna penulis lan panyunting ngrampungake lan nyunting kaca Wikipedia ing pirang-pirang basa. PNS, politisi, aktor, lan kabeh jinis wong nggunakake minangka sumber informasi utama ing internet..Bahkan mantan kepala IBM sing nggawe luwih saka 47,000 suntingan ukara 'kalebu' nyebut Wikipedia minangka situs web paling apik.

Ora kaya Google, Facebook lan Apple, Wikipedia ora minangka raksasa nguntungake ing internet. Contone, Apple Inc. wis ngrekam keuntungan taunan sing paling apik lan paling gedhe ing sajarah perusahaan lan wis entuk kasetyan klien global amarga layanan lan produk sing ditapis.

Ing sisih liya, Wikipedia mesthi ora ana embel-embel lan situs web basis teks sing jarang diterbitake kanthi akeh artikel sing diterbitake saben dina. Ensiklopedia sing ngasilake volunteer iki minangka organisasi nirlaba utama ing donya, sing akeh ditampa liwat donasi saka komunitas global. Wikipedia tansah nyetel rekaman anyar lan ngenalake gagasan anyar saka iklan liwat kaca lan pranala sing disponsori.

Senajan Wikipedia ora nyithak keuntungan apa wae, wis ngrusak tataran model bisnis lan media sosial ing sasi anyar, mulai saka pendidikan sekolah nganti penerbitan artikel. Wikipedia asring dipuntudhuh ngrusak model ekonomi, lan nyatane nyingkirake data sing lawas lan menehi informasi papan sing anyar.

Penting kanggo Wikipedia kanggo fokus marang akurasi lan kudu tetep relevan kanggo kabeh umur. Ora diraguhi, Wikipedia wis ngowahi cara kita nggoleki artikel ing internet, nanging isih akeh cacat. Mangkono, kudu nemokake titik sing ora ana papan kanggo informasi sing ora akurat lan salah.

Ngetikake teknologi seluler sepisan kudu prioritas amarga akeh wong nggunakake piranti seluler kanggo ngakses internet. Yen Wikipedia kepengin entuk gol sing dikepengini, kudu bisa diakses kanthi manual liwat kabeh perangkat lan ing kabeh basa. Wonten ing limalas taun, Wikipedia dados usaha kolaboratif ingkang paling sae lan paling sae kangge kemanusiaan. Sawijining rekaman dinamis sajarah ora ana apa-apa sing bakal diusung ing mangsa ngarep.

November 29, 2017
Kita Dunia Sawise Wiki nggawe - Kawruh Saka Semalt
Reply