Back to Question Center
0

Cloaking: Apa iki Apik Apik Kanggo Situs Panjenengan? - Jawaban kanthi Khachaturyan Nataliya, Ahli Semalt

1 answers:

Khachaturyan Nataliya, Semalt Strategi Konten, nerangake yen cloaking bisa diarani minangka topi ireng technique SEO digunakake kanggo nambah peringkat SEO dening bingung search engine s. Cara kasebut nuduhake makna beda kanggo crawler mesin telusuran lan pangguna situs web. Paling pamilik situs web digodha nggunakake cloaking kanggo nambah indeksane ing kaca asil panelusur.

Cloaking minangka pelanggaran pedoman ahli Google sing bisa nyebabake penalization. Sawetara conto cloaking kalebu:

  • Nglebokake tembung kunci sawise mesin telusur wis njaluk. Ing kasus iki, nalika individu nggoleki tulisan kasebut, dheweke ora bakal nemokake, nanging mesin telusur nggoleki supaya ningkatake asil panelusuran.
  • Nampilake kaca teks HTML mung kanggo mesin panemune, nanging pangguna situs web mung bisa ndeleng gambar utawa Flash.
  • Cloaking bisa digunakake kanthi nyasarké crawler mesin telusur supaya bisa ngira yen isi kaca beda karo apa sing diarani. Sampeyan uga bisa diarani spam mesin pencari utawa keracunan mesin telusur sing digunakake kanggo ngapusi mesin telusur kanggo menehi situs web tartamtu peringkat sing luwih dhuwur.

Kadospundi cloaking rampung?

Paling wong ngerti cloaking, nanging ora ngerti carane persis ditindakake. Wong-wong ora ngerti carane isi situs web ditampilake kanggo mesin sing beda-beda saka apa sing kedhaftar ndeleng..Ing lapangan internet, saben piranti internet diidentifikasi kanthi alamat IP. Nalika nglamar cloaking, isi miturut pangguna-A header HTTP utawa alamat IP pangguna sing njaluk isi kasebut.

Cloaking ngidini .htaccess kanggo entuk sawijining tujuan. Ngemot modul sing dikenal minangka panulis ulang mod sing mbantu ing aplikasi cloaking ing situs web sampeyan. Iku mbantu .htaccess kanggo nguberake mesin telusuran supaya situs sampeyan bisa entuk peringkat luwih dhuwur. Modul bisa mbedakake alamat IP saka pengunjung situs biasa saka mesin telusur. Yen dideteksi alamat IP saka mesin telusur, ngidini skrip sisih server ngirimake versi kaca web sing beda. Yen alamat IP ora kalebu crawler, mod rewrite mangerténi manawa sawijining pengunjung biasa lan nuduhake kaca web standar.

Macem-macem jinis cloaking

  • Cloaking adhedhasar alamat IP - Iki minangka strategi nampilake versi isi kapisah adhedhasar alamat IP server. Alamat IP saka mesin telusuran ngidini kanggo nampa konten sing beda nalika kabeh alamat IP liyane bisa nampa versi sing beda.
  • Cloaking user-agent - Kanthi rencana iki, naskah server ngirim beda kaca utawa versi isi adhedhasar agen panganggo.
  • Header HTTP-REFERER cloaking - Pangguna beda nggunakake situs web tartamtu sing ana macem-macem versi isi situs web sing adhedhasar nilai header HTTP REFERER
  • Cloaking JavaScript - Yen kedhaftar duwe browser sing diaktifake JavaScript, sampeyan bakal nampa versi sing beda saka sing JavaScript dipateni.
  • HTTP Receept-Language Header Cloaking - Versi isi sing beda ditampa ditampilake adhedhasar basa browser web

Cloaking bisa mbebayani, lan sampeyan kudu ngindhari. Tinimbang nindakake ranking SEO sampeyan bisa ngrusak bisnis sampeyan yen Google weruh sampeyan nggunakake cara iki kanggo entuk lalu lintas menyang situs web sampeyan.

November 29, 2017
Cloaking: Apa iki Apik Apik Kanggo Situs Panjenengan? - Jawaban kanthi Khachaturyan Nataliya, Ahli Semalt
Reply