Back to Question Center
0

Carane Botnet Infèksi Panjenengan Piranti Komputer? - Semalat

1 answers:

Oliver King, Manager Semuncuran Semalt Customer, nyatakake yen infèksi botnet dumadi saka komputer pribadi, khususé ing China lan Amerika Serikat. Nalika sawetara botnets mung duwe sawetara atus piranti, liyane bisa spiral dadi jutaan mesin ing saindenging donya. Botnet ngarahake pangguna pangguna kanggo ngundhuh program utawa virus sing mencurigakan lan meksa supaya bisa klik link afiliasi utawa video sing bisa uga kena infeksi malware luwih mbebayani. Iku banjur tumindak minangka Trojan horse lan ngijini peretas entuk akses menyang data lan informasi pribadi. Peretas uga nggunakake komputer pribadi kanggo nindakake macem-macem tugas lan nglakoni crimes, frauds, lan malicious online.

Ing sawetara kasus, komputer utawa piranti seluler bisa kena infeksi botnet utawa malware sing ora ngidini sampeyan ndownload file sing relevan lan nyegah sampeyan mbukak situs web favorit. Botnet iku jaringan komputer sing kena infeksi malware tartamtu utawa program angkoro. Sistem dikontrol dening pihak katelu utawa entitas njaba. Mugi kula pituturaken dhateng sampeyan bilih botnet bot migunakaken komputer kanggé nyolong informasi kertu kredit, ngirim email spam, nglakoni serangan layanan marang situs sing beda-beda, lan nindakake serangan phishing ing nomer gedhe..

Carane ndeteksi infèksi malware?

Nalika mindhai piranti sampeyan nganggo program antivirus utawa anti-malware, sampeyan kudu nyegah kabeh infeksi dhisik. Kasunyatane, program paling apik kanggo apa-apa lan ora bisa nyimpen kanthi akeh hacks lan ancaman internet. Kadhangkala, kodhok-kodhok sing ala sing disisipake ing situs web tanpa kawruh. Yen sampeyan duwe komputer, sampeyan kudu nganyari browser web utawa sistem operasi kanthi rutin. Iku becik kanggo nginstal Program Aman Aman, dianjurake dening mayoritas ahli kanggo pelanggan ing donya. Yen komputer wis tugasé alon-alon, sampeyan bisa dadi korban botnet, lan kemungkinan informasi kertu kredit sampeyan bakal dicolong.

Cara kanggo nyegah infeksi botnet

Kejabi antimalware lan program antivirus biasa, sampeyan kudu njupuk langkah-langkah tartamtu kanggo njamin keamanan lan perlindungan online. Bab pisanan sing kudu sampeyan gunakake yaiku milih jeneng panganggo sing kuwat lan sandhi. Priksa manawa sampeyan mriksa setelan privasi meh saben dina lan nganyari setelan kaping siji utawa kaping pindho saben minggu. Sampeyan ora kudu nguripake firewall nalika njelajah internet lan mriksa situs web favorit. Para ahli percaya yen botnet bisa nginfèksi komputer normal utawa piranti seluler kanthi kurang saka limang menit. Mangkono, sampeyan kudu ati-ati babagan kaca web lan blog sing dibukak. Nalika nggunakake internet, sampeyan ora kudu ngeklik pranala sing ora dingerteni lan lampiran email, ora ngundhuh piranti lunak lan aplikasi saka situs web sing ora dingerteni utawa ilegal, lan mindhai piranti kanthi rutin.

November 29, 2017
Carane Botnet Infèksi Panjenengan Piranti Komputer? - Semalat
Reply