Back to Question Center
0

Apa Nginx? - Semalt Expert

1 answers:

Nginx [engine x] minangka teknik HTTP liyane lan server proxy mbalikke. Fungsi Nginx minangka server proxy mail, lan server proxy TCP / UDP umum, kang ngidhentifikasi pemikir web beda kanggo nggawe pengunjung tekan situs web. Igor Sysoev wiwitane nulis server proxy iki. Paket hosting liyane bisa nggunakake cara kaya stack LAMP (Linux + Apache + MySQL + PHP) kanggo ngowahi WordPress. Nginx bisa dadi konfigurasi kuat babagan pendekatan proxy revere. Perlu, ana akeh cara sing bisa digunakake dening webmaster kanggo ngleksanakake Nginx. Sampeyan bisa nggunakake kabeh fitur-fitur kasebut kanthi bebarengan nggunakake server Apache. Mayoritas situs web sing dadi tuan rumah ing server Nginx mbukak ing pangaturan Apache. Ana header respon HTTPS uga proxies liyane referring minangka server web.

Pedoman iki dening Michael Brown, Semalt Customer Success Manager, nerangake babagan penggunaan standalone Nginx. Tinimbang nggunakake teknik server apache, sampeyan bisa nggunakake Nginx piyambak kaya server utama. Ana uga sawetara pertimbangan khusus nalika ngenakake Nginx ing WordPress. Ana sawetara informasi penting sing kudu dimangerteni pengguna babagan Nginx. Kayata:

  • Kabeh konfigurasi ana ing panel admin ing konfigurasi level server. Akibaté, ora ana konfigurasi tingkat direktori. Ora kaya sing .htaccess Apache utawa file web.config IIS, WordPress ora bisa ngowahi konfigurasi Nginx..
  • Cara permalinks fungsi beda tinimbang Nginx tinimbang server Apache liyane.
  • Nginx ora bisa nggawe aturan nulis ulang kanggo sampeyan. Nginx ora duwe kemampuan tipe .htaccess, mula iku ora mungkin kanggo ngatur server saka end pangguna.
  • Sampeyan nggunakake plugin kanggo nginstal permalinks. Penting kanggo nginstal "index.php" sing bisa mbentuk panel kanggo ngijini modifikasi menyang server.
  • Kanggo pangguna sing pengin ngakses kemampuan htaccess winates, bisa nginstal extension PECL htscanner kanggo PHP. Sayange, iki mung modifikasi pangembangan lan bisa teka kanthi komplikasi. Mesthekake sampeyan duwe cara debugging sing kuat sadurunge ngadopsi iki teknik.

Ing pedoman Nginx iki, asumsi sampeyan wis nginstal Nginx. Akibaté, instalasi lan instruksi cara operasional ora kalebu.

Informasi penting babagan Nginx

  • Nginx helper nyunting peta map.conf kanthi otomatis saben situs web anyar digawe. Ing sawetara kasus, sampeyan perlu ngunggah maneh Nginx kanthi manual kanggo njamin supaya owah-owahan njupuk kanggo mangaruhi. Nginx uga nyimpen situs web ing wangun php-fpm, kapan wae situs anyar saiki.
  • Situs-situs web gedhe bisa nggawe Nginx minangka salah sijine bisa nggawe pirang-pirang domain persiapan.
  • Ana pranala simbol, tegese sampeyan ora perlu khawatir mbatalake utawa ora disengaja ing server kabeh.

Kesimpulan

Kanggo pamilik situs web sing butuh server reverse-proxy, Nginx bisa dadi pendekatan sing penting. Konfigurasi kabeh ndadekake asumsi umum yen ROOT saka situs utawa blog saiki ana ing inang. Titik referensi ing tingkat server dhewe lan ora ing sisih pangguna. Wong kudu ngowahi aturan nalika ngowahi aspek situs kaya blog.

November 29, 2017
Apa Nginx? - Semalt Expert
Reply