Back to Question Center
0

Ahli Semalt: Cara Tetep Aman Saka Botnet?

1 answers:

Internet of Things (IoT) yaiku teknologi sing relatif anyar sing tanggung jawab kanggo nyambungake piranti lan obyek sing beda ing internet. Uga menehi data migunani kanggo fungsi komputer utawa piranti seluler sing bener. Ing lomba produk sing kompetitif, para pengguna lan manufaktur wis gawe sawetara teknik mbebayani, kalebu botnet.

Artem Abgarian, ahli top saking Semalt , fokus ing kasunyatan botnets minangka grup komputer utawa piranti sing nyambung menyang Internet sing dikontrol dening server utawa sistem sing terpusat. Istilah iki biasane digunakake ing konjugasi karo hacks tartamtu, utamané Nyerang Nyuda Layanan Serangan (serangan DDoS).

Apa peretas bisa nindakake aktivitase

Kanthi bantuan saka botnet lan atusan nganti pirang-pirang komputer sing kasedhiya, para peretas bisa gampang ngupayakake alamat IP sampeyan. Padha nggunakake alamat IP sing unik kanggo mbedakake pangguna sah lan palsu. Sawise padha nemokake piranti komputer unik lan alamat IP, target sabanjuré yaiku kanggo nginfèksi piranti kasebut supaya bisa nindakake tugas tartamtu.

Bebaya # 1: Nyolong informasi sampeyan

Internet of Things bisa kanthi gampang nyolong rincian pribadhi lan data pribadi. Padha bisa nganggo utawa tanpa laba-laba ala lan ngawasi aktivitas sampeyan kanthi diam-diam. Sawise sampeyan metu saka sistem, sampeyan langsung miwiti nindakake fungsi lan ngrusak piranti sampeyan ing wayah wekdal..

Bahaya # 2: Piranti murah nanging khusus PC

Pasar dibanjiri karo piranti komputer lan seluler sing murah lan murah, kamera, thermostat, tikar yoga, panci goreng lan monitor bayi. Sampeyan kudu supaya ora nggoleki apa-apa sing ora nganti tandha, lan kalebu merek aneh utawa ora dingerteni. Iki amarga macem-macem bebaya gegandhengan karo piranti kasebut. Boten bisa nggawe korban kasebut kanthi kompromi informasi kasebut. Kabeh piranti kasebut bakal disambungake menyang internet lan duwe IP sing unik. Kanthi keamanan utawa sethithik, sampeyan bakal ilang akses menyang perangkat sampeyan, lan peretas bisa nyolong jeneng lan tembung sandi sampeyan ing wektu sing ora.

Bebaya # 3: Ora ana keamanan sing dibangun - ora ana akses menyang piranti

Nginstal program anti-malware utawa piranti lunak antivirus iku penting. Sampeyan kudu ngawasi aktivitas sampeyan kanthi aman lan duwe file serep. Tansah mripat ing patches keamanan lan aja lali supaya bisa dianyari. Uga, sampeyan kudu nganggo tembung sing kuwat kanthi huruf gedhe lan huruf cilik supaya ora ana sing bisa nemokake kanthi gampang. Mbalik maneh ing taun 2016, botnet bisa kompromi kanthi akeh piranti amarga tembung sandhi kasebut gampang ditebak. Ing rata-rata, sepuluh ewu perangkat IOT dikompromi lan dikirim menyang penyedia infrastruktur Internet kanggo pangopènan. Malah situs web kaya Twitter lan Netflix padha diserang, lan para peretas langsung ilang saka internet sawise nindakake tindak pidana.

Boten sing nindakaken tugas kasebut digawe kanthi malware tartamtu sing dikenal minangka Mirai. Malware iki tanggung jawab kanggo nyolong data pribadhi lan sandhi saka akeh piranti. Iku ora minangka malware genius, supaya langkah-langkah nglawan iku gampang dijupuk. Serangan DDoS minangka nyebar lan kerep kaya bot lan laba-laba. Padha nembus piranti komputer lan seluler, njaluk kedhaftar kanggo ngeklik iklan penipuan lan mriksa situs afiliasi.

November 29, 2017
Ahli Semalt: Cara Tetep Aman Saka Botnet?
Reply