Back to Question Center
0

Ahli Semalat Semalat Saka Islamabad: Apa Mesin Telusuran & Cara Apa Iku Bisa?

1 answers:

Akeh wong kerep kepengin weruh situs web search engine . Dadi, apa mesin telusur lan kepiye cara kerjane? Mesin telusur situs web ing internet sing ngewangi para pengguna nemokake informasi sing disimpen ing internet.

Ing tingkat paling dhasar, tembung 'mesin telusur' digunakaké kanggo njlèntrèhaké mesin telusur crawler / laba-laba lan uga direktori sing didhukung déning manungsa. Sohail Sadiq, spesialis paling apik saka Semalt , fokus ing mesin telusur Google.

Utamane, mesin telusur duwe 3 perkara sing umum:

1. Panelusuran ing internet adhedhasar tembung tartamtu sing ditemtokake minangka penting

2. Padha nyimpen indeks tembung kasebut lan situs ing ngendi tembung ditemokake

3. Iki ngidini pengunjung utawa pangguna nggoleki tembung utawa gabungan tembung sing ditemokake ing indeks kasebut

Sajrone proses crawling, mesin telusur nganggo skrip otomatis sing dikenal minangka laba-laba utawa crawlers sing terus nelusuri web. Crawlers diarahake dening program sing nyedhiyakake URL kanggo skrip kanggo nyusup.

Sawise proses crawling, salinan kaca web sing ditemokake dening labah-labah sing diindeks..Program indeksasi situs web saka situs individu kanthi URL ing ngendi tembung kasebut ditemokake ing meja.

Nalika asil panelusur mesin asil kanggo nanggepi pitakonan sing diketik dening pangguna, menehi hasil paling relevan gumantung marang query sing digawe. Biasane, asil katon miturut kriteria sing ditemtokake dening algoritma sing digunakake kanggo ngukur relevansi isi marang tembung sing diketik dening pangguna sing nggoleki informasi tartamtu.

Nalika rumus sing digunakake dening mesin telusur minangka rahasia sing dijaga kanthi rapet, jumlah wektu tembung tartamtu katon ing isi lan pos ing salin situs web biasane dadi faktor utama sing nemtokake relevansi kaca menyang tembung kasebut. Asil sing dianggep minangka sing paling relevan dicantumake ing ndhuwur asil mesin telusur dibandhingake karo asil kurang relevan. Faktor liya sing nemtokake asil pangkat mesin panelusuran kalebu judhul kaca, pranala internal menyang kaca liya, pranala saka situs otoritas dhuwur lan tag Meta.

Hasil ngasilake asil organik

Biasane, mesin telusur ngasilake asil ing rong kategori: mbayar asil lan asil organik. Hasil organik kedadeyan amarga proses kasebut ing ndhuwur. Ing sisih liyane, hasil sing dibayar mbayar tèknik marketing ing ngendi webmaster mbayar mesin telusuran kanggo ngaktifake situs supaya katon ing asil panelusuran. Loro-lorone nggawe manawa situs web diindeks, mbayar pituduh njamin yen crawler ngunjungi situs sing luwih kerep. Mesin telusur beda nggolongake asil mbayar sing beda-beda. Nalika sapérangan prabédan mbayar sing ditampilake minangka iklan, sing liya nuduhaké minangka asil bareng asil organik.

Apa marketing search engine?

Pemasaran mesin telusur, sing umum dikenal minangka SEM nuduhake proses nggawe owah-owahan menyang situs kanggo nambah peringkat ing kaca asil saka direktori lan mesin. Paling akeh, tembung SEM digunakake kanggo nunjukake teknik mbayar sing dituju kanggo nambah rangkeng situs web. Iki kalebu bayar per klik (PPC), bayar per kasil, iklan banner lan program marketing liyane sing diwenehake dening mesin telusur.

Optimasi mesin telusur

Optimisasi mesin telusur, sing asring dikenal kanthi jeneng SEO yaiku proses ngowahi struktur lan konten situs web supaya bisa luwih gampang katon ing asil panelusuran organik. Teknik kasebut kalebu:

  • Ngganti label utawa judhul Meta
  • Ngoptimalake URL
  • Nyalin salinan awak
  • Njupuk nyisihake isi lampu kilat utawa pigura
  • Nggabungake pranala ing antaran, pranala internal lan panukuran pranala karo situs panguwasa
  • Mlebet sitemap
  • Ngoptimalake isi nggunakake file PDF
  • Ngoptimalake struktur direktori
November 29, 2017
Ahli Semalat Semalat Saka Islamabad: Apa Mesin Telusuran & Cara Apa Iku Bisa?
Reply