Back to Question Center
0

Ahli saking Semalt: Wiki Editing

1 answers:

Wikipedia minangka situs web ensiklopedia kanthi sukses ing donya luwih saka 3,3 juta artikel basa Inggris. Wiki mbisakake pengguna internet kanggo ngirim komentar kanthi langsung tanpa bentuk sensor. Ing kasunyatan, bisa diowahi dening sapa bae ing wektu sing padha entuk akses menyang liwat pirang-pirang pangguna. Akeh wong kepengin weruh apa informasi sing ana ing Wiki sah. Kaget, akeh wong sing pengin ngirim informasi sing bisa dipercaya ing Wikipedia. Wikipedia iku minangka salah sawijining wangun online sing paling apik ing ensiklopedia online ing donya.

Julia Vashneva, Semalt Success Manager Customer Senior, nyatakake yen situs web e-commerce lan pangguna online liyane bisa ngasilake tampil ing Wiki. Kaping pisanan, iku tandha kredibilitas lan legitimasi. Menapa malih, tiyang saged ngraosaken komentar utawi ngritik babagan informasi ingkang wonten ing Wikipedia. Ilmuwan beda-beda wis ngembangake pasinaon adhedhasar jaringan komunitas Wiki. Individu sing beda bisa migunaake macem-macem alasan kanggo nggawe merek ing tingkat sing beda-beda. Ing ngisor iki sawetara tips kanggo mbantu entuk akses situs web menyang database telusuran Wikipedia:

Ndaftar akun. Kaya kabeh situs web, penting kanggo ndhaftar akun ing situs. Akun kasebut mbisakake pangguna sing nduweni macem-macem kaluwihan kayata anonimitas lan keamanan pribadhi. Ing ngendi wae isi kasebut muncul, ana akeh keuntungan saka jeneng panganggo anonim kanggo cybersecurity.

Sinau pilar lima. Ing Wiki, ana limang prinsip dhasar sing kudu sinau supaya sukses..Pilar kasebut mbentuk ketaatan mandiri kanggo kabeh pangguna situs web iki. Wong ora bisa nggunakake Wikipedia kanggo nyalurake kabutuhan pribadi lan uga ideologi lan teori sing egois. Iki minangka alesan ngandhut sumber sing relevan penting ing Wikipedia.

Dadi wani ing pesen sampeyan. Kanggo bisa sukses ing Wiki, sampeyan butuh pesen sing kandel lan rasa panguwasa. Ana pirang-pirang peminat Wiki anyar. Ing Wikipedia, merek sampeyan kudu nduweni wewenang ing niche target sampeyan.

Ngenali pamirsa. Ngirim isi sing diarahake menyang niche target iku penting. Penampilan penting uga, utamane yen merek ngirimake mung panemume sing relevan kanggo proses sakabèhé bisa digunakake. Utamane, pamirsa ndadekke luwih akeh pengunjung menyang domain nyata sing tautan ana ing Wiki.

Aja plagiarize. Asli ing isi lan branding. Tujuan nggawe akun panganggo yaiku kanggo mangerteni yen masalah hak cipta ora mengaruhi cara nggawe situs web.

Priksa manawa sampeyan nggunakake kutipan. Salah siji saka carane kirim bisa gain wewenang liwat kuotasi. Minangka konten sampeyan nuduhake publikasi liyane, ana rasa relevansi uga pangguna sing dhuwur ing niche tartamtu.

Hindari promosi dhéwé. Wikipedia ora dadi platform kanggo ngirim apa-apa ing konteks pribadhi utawa ora resmi. Wiki menehi kesempatan nggunakake sistem Wikipedia modern elektronik.

Kesimpulan

Wiki bisa dadi terobosan penting kanggo pambuka online. Minangka asil, bisa mbantu wong bisa nemu audiens ngluwihi tekan saiki. Wiki bisa mbedakake bisnis menyang klompok pelanggan online sajrone mbagi kawruh. Kanggo pemula, bisa dimanfaataké ing Wikipedia kanthi cara sing ana ing item kasebut.

November 29, 2017
Ahli saking Semalt: Wiki Editing
Reply